home
wat is scrappen
scrap cards
voorbeelden
crops
workshops
agenda
winkel
nieuws
assortiment
contact
gastenboek
fotoboek
 
 
  

Wat is scrapbooken?

Scrapbooken is een hobby die is overgewaaid vanuit Amerika. Vandaar dat er binnen het scrapbooken enorm veel Engelse termen gebruikt worden.

Hoe leg je uit wat scrapbooking is?
De kunst van het verwerken van foto's................
Het creatief en decoratief inplakken van foto's...........
Scrapbooken is zoveel meer!


Door middel van het eventueel versnijden van foto's, kleurgebruik van achtergrondpapier, en toepassing van diverse technieken, probeer je aantrekkelijke creaties te maken die de sfeer, het gevoel, de emotie versterken van hetgeen er op foto is vastgelegd.

Een belangrijk onderdeel daarbij is ook de "journaling", de tekst die je op diverse manieren toevoegt.
Naast antwoord geven op de "5 W's" (Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom) probeer je hierin ook een stuk gevoel te leggen.

Ook kan je memorabilia op je pagina's verwerken, dingen die je wilt bewaren en die passen bij het onderwerp waarover je scrapt (Denk bijvoorbeeld aan toegangskaartjes, krantenartikelen, zelf gevonden schelpjes, bloemen, blaadjes, muntjes, haarlokje etc. etc.)

De traditionele manier van werken iseen vergroting van deze foto ziet u bij "voorbeelden"
op papier formaat 30,5 x 30,5 cm.
In boekvorm komt dat er op neer dat je werkt op een "spread" van 30,5 cm bij 61 cm. Een afmeting waarop je alle ruimte hebt om veel foto's te verwerken en het tot "een verhaal" te maken.
 

Naast het werken op 30,5x30,5 formaat kan je zelf boekjes maken op elk gewenst formaat. Je kan enorm veel leuke miniboekjes en albums maken, ook heel leuk om iemand cadeau te geven!

Mijn specialisatie is toch wel, leuke constructies te ontwerpen. Ik ben gek op leuke bewegende elementen en bijzondere albumconstructies te ontwerpen. Ook hierin geven we enorm veel workshops, voor zowel de beginnende als de vergevorderde scrapper.

Vanuit deze basis kan je oneindig veel technieken toepassen om het werkstuk te verfraaien. Er zijn veel leuke gereedschappen om mee te werken, zoals stansen, ponsen, snijmachines, stempelen, embossen en ga zo maar door.

Bij Het Scrapbook Atelier kunnen we je met veel technieken kennis laten maken tijdens de diverse workshops die we organiseren.

Er zijn enorm veel stijlen binnen het scrapbooken. De één houdt van strak en netjes werken, de ander werkt liever wat ruiger: scheuren, verkreukelen, "oud" maken met inkt en kliederen met verf....
Het leuke is dat alles kan! De mogelijkheden lijken bijna onbegrensd.

u kunt een vergroting van dit canvasdoek zien bij "voorbeelden"

Een andere prachtige toepassing is het scrappen op canvas. Een aanrader om eens te doen!
Verder kan je van alles scrappen:leuke blikjes, doosjes, kistjes, etc.
Met papier en foto's kan je het omtoveren tot ware kunstwerkjes.

Scrappen....een prachtige hobby........

Ervaar het zelf en kom een keer langs. Kijk bij workshops en crops naar de geplande activiteiten en in overleg kan er ook een workshop of crop gepland worden op een datum die u schikt. Zeker als u zich als groep opgeeft, dan zijn er vele mogelijkheden.  
                     

Bel of mail mij voor nadere informatie of kom eens binnen in de winkel.

naar boven